Verzendvoorwaarden en brievenbusmaten

Verzendvoorwaarden


Verzending binnen Nederland 

Voor pakketjes die binnen Nederland verzonden worden is de verzending gratis.


Verzendingen buiten Nederland 

Voor pakketjes naar het buitenland rekenen wij een onkostenvergoeding. Voor Duitsland en België  bedraagt dit € 5,30 per zending en voor de andere landen binnen de EU € 9,50.


Brievenbusmaten

Onze pakketten zijn gemaakt voor de standaardbrievenbussen die bijna iedereen in Nederland bezit. U kunt een voorbeeld-mal van een goedgekeurde brievenbus op de Post NL punten in Nederland vinden.

De rijksoverheid en Post NL geven de volgende 'wettelijke' brievenbusmaat aan:

"De afmetingen van de gleuf van de brievenbus moet tenminste 265 millimeter in de lengte en 32 millimeter in de breedte zijn."

Let op: brievenbusborstels en tochtstrips kunnen uw brievenbus versmallen waardoor het mogelijk is dat het pakket niet meer past. Ook in brievenbussen waarvan de diepte minder is dan 32 cm (bijvoorbeeld Brabantia) kan het pakketje niet bezorgd worden, Het pakketje kan dan niet goed in de bus landen en de postbode zal het dan weer meenemen. Als de bestelling zo groot is dat het in meer dan twee bievenbusdozen verzonden zou moeten worden, nemen we contact met u op. We versturen dan u bestelling in een grote doos.


Verzending naar België

In België is de standaard brievenbus kleiner dan in Nederland. Wij hebben twee maten brievenbuspakketten, echter het grote brievenbuspakket past niet door de brievenbus. De postbode zal het pakket dan bij u aanbieden aan de deur. Mocht in niet thuis zijn kunt u uw pakket ophalen bij het postkantoor. Grotere verpakkingen naar België worden aangetekend verstuurd.


Maten standaard brievenbussen in Nederland en België:

De Nederlandse maat is: 265 mm breed x 32 mm hoog

De Belgische maat is: 230 mm breed x 30 mm hoog


Als uw brievenbus kleinere maten heeft, of als u twijfelt aan u brievenbusmaten, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we de beste oplossing vinden om uw pakketje bij u thuis te krijgen.